Otvorena izložba likovne kolonije „Mileševa“

root   4. октобар 2020.

PRIJEPOLJE – U galerijskom prostoru Doma kulture u Prijepolju sinoć je otvorena izložba radova učesnika prošlogodišnjeg, 46. saziva Likovne kolonije “Mileševa”. Svoje radove izložilo je 11 umetnika iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Bugarske i Slovenije. Otvaranjem ove izložbe zvanično je počeo rad novog saziva 47. Likovne kolonije “Mileševa”.

Fond Umetničke kolonije “Mileševa” od 370 radova, danas svedoči o složenim i višeslojnim kretanjima u umetnosti proteklih decenija i poseduje zavidne istorijske, umetničke i estetske kvalitete na kojima bi pozavideli i neki muzeji savremene umetnosti. Ova međunarodna manifestacija okuplja stvaraoce vizuelnih umetnosti različitih generacija i umetničkih senzibiliteta. Otvarajući izložbu umetnički direktor Kolonije Goran Čpajak zahvalio se Prijepoljcima koji su istrajali i sačuvali tradiciju održavanja Likovne kolinije “Mileševa”.

Foto: A.Rovčanin

U periodu od 1974. do 2020. godine Dom kulture u Prijepolju organizovao je četrdesetšest Mileševskih kolonija na kojima se okupilo gotovo 350 umetnika iz zemlje i inostranstva. Kolonija predstvalja podsticaj i usmeravanje za dalji rad već afirmisanih autora.

Otvaranjem izložbe zvanično je počeo rad 47. saziva Likovne  kolonije Mileševa. Narednih dana u Prijepolju će boraviti i stvarati likovni umetnici iz Kanade, SAD-a, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Podeli: